Boudoir a Butikomban

Óh, azok a '20-as évek! Divat a flapper stílus! Bálozók figyelem!

flapper4Újra nagy divat lett az 1920-as évek stílusa! Nem csoda, hisz a Nagy Gatsby című film sikere, a figyelmünket ismét erre a rendkívül nőies, izgalmas, a határokat feszegető időszakra irányította. És ki volt ennek az időszaknak az idolja? Coco Chanel. Neve a mai napig összeforr a feminizmus előretörésének, a nők forradalmian új, tabukat döntögető, öltözködési, viselkedési stílusának divatba hozásával. Többek között a rövid ondolált haj, a kis fekete ruha, a gyöngysorok, a cigarettázás, a napozás az Ő lázadásának eredménye. És neki köszönhetjük, hogy nőiességünk hangsúlyozása mellett modernekké, felszabadultakká és egyszersmind “férfiasabbakká” is válhattunk.

Coco Chanel 5.

” A divat változik, a stílus örök.”

Az 1920-as évek az art deco, az art nouveau stílus legmeghatározóbb, legizgalmasabb időszaka volt. Az I. világháború, a “nagy égés” utáni béke évek hatására a művészetben, s többek között a hétköznapokat meghatározó divat,- építészet, lakberendezés változásában nagy hangsúlyt kapott az újdonságot előtérbe helyező, felszabadult, modern, funkcionalitásra törekvő, de mívességében még gyönyörű, örök darabokat alkotó iparművészet.

Az úgynevezett “flapper” stílusnak a lázadó fiatal lányok öltözködését, viselkedését hívták.

Jellemzővé vált a rövidebb, szabad esésű, A vonalú ruha, sok rojttal, gyönggyel, esetleg az anyagával, a csípőnél övszerűen szűkítve.

flapper style10.flapper6

Divattá vált, és azóta is az, a hosszú gyöngysor. A kalapok, fejdíszek számtalan változatban, formában jelentek meg a “bili” jellegűtől a szélesebb karimájú kalapkákig. A fejdíszek gyöngyök, nemes anyagok, tollak variálásával készültek. A boa elengedhetetlen viselet volt a klubokban. A jazz, a charleston, vagyis a mulatás, a féktelen tánc kötelezővé tette a kényelmes trottőr sarkú, pántos, kényelmes cipőket. A könyékig érő kesztyű, a hosszú szipka  szintén meghatározója volt egy elegáns nőnek. A sminkelés fontos szerepet kapott, mind a szem és a száj hangsúlyozása erőteljesebb lett.

A szexualitás áthatotta az “új nőt”!

Ha úgy döntünk, hogy ezt a stílust választjuk akár buliba, bálba, könnyen beszerezhetjük a megfelelő darabokat.

 

flapper14A feltűnő kiegészítők nélkül az alapdarabokat hétköznapokon is viselhetjük, s így különlegessé tehetjük öltözetünket. Pár darab hosszú gyöngysor örök darabként gazdagíthatja ruha- és bizsutárunkat. A flapper stílusú ruhák, szabásuknál fogva, legtöbbünknek jól áll, érdemes beilleszteni a kollekciónkba. Egy toll boa pedig mindig jól jön egy szilveszteri bulihoz, vagy egy csajos partihoz, vagy éppen a “hálószobában”. 🙂 Meg persze, ha elmegyünk charlestont járni!

Úgyhogy biztatok mindenkit a beszerzéssel, izgalmas szetteket lehet összeállítani.

Ez egy jó muri!

flapper15 flapper19

 

Üdv Mindenkinek: Andi  ♥

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Papp Zoltánné SONA Hűsítő Kft. says:

    Kedves Andrea!
    Gatsby stílusú alkalmi ruhát keresek. Van tippe, hol tudok ilyesmit beszerezni?
    Férfi és női is érdekel!
    Köszönettel: Julcsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!