Boudoir a Butikomban

Olasz divat kiállítás nyílt Londonban a V&A múzeumban.

2014. április 2.-án nagyszabású partival nyitott meg a londoni Victoria & Albert dolce-gabbana-alex-vogue-2apr14-nick-harvey_b_426x639múzeumban, az április 5.-től július 27.-ig látogatható időszaki kiállítás, mely a Bulgari szponzorálásával, az olasz divat, a II. világháborútól napjainkig tartó időszakát mutatja be.

Természetesen a vendégek között volt Domenico Dolce és Stefano Gabbana is, számos híresség, mint Tom Ford, Eva Hercigova, Naomi Campbell, Liz Hurley, Poppy Delevingne, Rita Ora. A hölgyek előszerettel érkeztek Roberto Cavalli estélyiben, de Poppy Delevingne egy szép Emilio Pucci ruhában jelent meg.

 

 

A múzeum kurátora Sonnet Stanfill, rendkívül örült, hogy az olasz tervezők naomi-campbell-vogue-2apr14-nick-harvey_b_426x639 Cavalli szívesen adták át legszebb darabjaikat, de érkezett a New York-i Metropolitan múzeumból is pár remek kiállítási tárgy.

5 évvel ezelőtt kezdte el a gyűjtést, mely nemcsak ruhák, táskák, cipők beszerzését jelentette, hanem levéltári forrásokból is sok hasznos és érdekes anyagra tudott szert tenni a korszak divatiparának fejlődéséről.

A kiállítás bemutatja, hogy milyen hatalmas sebességgel indult növekedésnek 1951-től az olasz tervezők ismertsége és a világon betöltött súlya egyre nagyobb lett forradalmian új stílusuknak köszönhetően.

 

 

 

Italian-Glamour-preview-12-Vogue-2Apr14-pr_b_426x639

Gianni Versace, Ottavio és Rosita Missoni, Franco Moschino és Giorgio Armani nevével forr össze ez a feltörekvő időszak, s nevük a mai napig meghatározó a világ divatpalettáján.

A divatrajongó, múzeum látogatók láthatnak kézzel festett Prada táskát, vagy Dolce & Gabbana estélyit, csodálatos Valentino ruhakölteményt.

A kiállítás nem titkolt célja, hogy inspirálja az ifjú tehetségeket, újból teret adjon az olasz divat ismételt szárnyalásának, mivel a pénzügyi válság erősen rányomta a bélyegét az olasz designerek intenzitására.

 

 

 

Italian-Glamour-preview-14-Vogue-2Apr14-pr_b_426x639

A Victoria & Albert múzeum egy kitűnő helyszín, mivel a világ egyik legnagyobb, és legismertebb iparművészeti múzeuma, ahol amúgy is van állandó divattörténeti kiállítás. Köztudott, hogy Londonban a múzeumok többsége, főleg ami állami kézben van ingyen látogatható, csak az időszaki kiállításokért kell fizetni. Információm szerint ezt a kiállítást 10 fontos belépőjeggyel lehet megtekinteni.

Aki Londonban dolgozik, tanul mindenképpen nézze meg, de akik épp most mennek turistaként, ne hagyják ki se a kiállítást, se a múzeumot. Igazán nagy élmény!

 

Üdv Mindenkinek: Andi

 

Italian-Glamour-preview-24-Vogue-2Apr14-pr_b_1080x720

 

 

 

 

Italian-Glamour-preview-4-Vogue-2Apr14-pr_b_426x639Italian-Glamour-preview-3-Vogue-2Apr14-pr_b_426x639

 

 

poppy-delevingne-2-vogue-2apr14-nick-harvey_b_426x639 Emilio Pucci tom-ford-rita-ora-vogue-2apr14-nick-harvey_b_426x639 Cavalli

 

 

via vouge.co.uk

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!